Korond disznótoros fesztiválján a félegyházi küldöttséget is vendégül látták

Megjelent: 2017. február 11. szombat Írta: Bense Zoltán

 

 

Félegyháza székelyföldi testvértelepülésén, Korondon február 4-én, második alkalommal rendezték meg az Ízig-vérig Disznótor Fesztivált. A rendezvényen Félegyháza küldöttségét is vendégül látták. A város delegációjának tagjai voltak: Bense Zoltán önkormányzati képviselő, Balla László alpolgármester, Kiss Gábor, a Testvérvárosi Egyesület tagja és Jankovszki Ferenc, a fúvósok egyesületének képviseletében. Városunk képviselői a Korondhoz tartozó Atyhára is ellátogattak, ahol Ónodi Árpád megbízásából átadták - a nemrégiben leégett atyhai templom felújítására - a Rocktár jótékonysági rendezvényén összegyűlt összeget, Adorján Imre plébánosnak.

 

Imre atya arról tájékoztatta a félegyháziakat, hogy a leégett templom épen maradt falait megvédték a téli időszakban, és a sok támogatásnak köszönhetően tavasszal már megkezdhetik az újjáépítést. Reményeik szerint a munkálatok még ebben az évben befejeződhetnek.

 

 

 

 

A városi küldöttség azon kívül, hogy megismerte a korondi disznóvágási szokásokat, és megkóstolta a finomabbnál-finomabb disznótoros ételeket, a község elöljáróival a testvértelepülési kapcsolatok erősítéséről és bővítéséről is tárgyalt. A fesztiválon a Korondi Fúvószenekar csapata is részt vett. A munkálatok közepette azonban időt szakítottak arra is, hogy Jankovszki Ferenccel egyeztessék a két település fúvósainak együttműködési lehetőségeit, a kölcsönös koncertlátogatások megszervezését.

 

 

 

 

s. r.

Fotó: Kiss Gábor

Forrás: www.felegyhazikozlony.eu

Share
comments
Találatok: 2644

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület