Megjöttek az utcaseprő gépek

Megjelent: 2018. november 28. szerda Írta: Bense Zoltán

 

Megérkezett Olaszországból a város két új utcaseprő gépe – tudtuk meg Juhász Lászlótól, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől. A két kommunális takarítógép megvásárlásáról áprilisi ülésén döntött a képviselő-testület, ma pedig már a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. telephelyén várják, hogy munkába állhassanak.

 
 
 
– Egy kisebb és egy nagyobb teljesítményű gépről van szó. Az előbbit a járdák és közterek, az utóbbit pedig az utak padkájának rendben tartására fogjuk használni. Mindkettő modern, új gép, amelyek mindenféle környezetvédelmi előírásnak megfelelnek. Külön szűrővel vannak ellátva annak érdekében, hogy működés közben ne zavarja porhatás a járókelőket. Négy nagyteljesítményű kefével rendelkeznek, a por lekötésére pedig vízsugarat használnak – mondta el az osztályvezető.

Bense Zoltán, a városüzemeltetési bizottság elnöke még tavasszal, a beszerzésről határozó önkormányzati döntés indokaként elmondta, hogy a város területén lévő közterületi parkok, terek, zöldfelületi munkák hatékony ellátásához szükséges eszköz- és géppark kialakításán évek óta dolgozik a város. S bár az elmúlt években komoly előrelépés történt e téren is, a parkgondozási, köztisztasági, külterületi utak karbantartási és a hószolgálati tevékenység ellátáshoz jelenleg rendelkezésre álló géppark még mindig fejlesztésre szorul. Ezt sürgeti az a tény is, hogy a Zöld város projekt kapcsán folyamatosan növekednek majd Félegyházán a rendszeres gondoskodásra szoruló parkok, zöldfelületek és terek. Az új takarítógépek megkönnyítik többek között az ősszel nagy tömegben lehulló falevelek közterületi takarítását, és lehetővé teszik, hogy a város minden egyes burkolt utcája havonta legalább egyszer fel legyen söpörve.
 
 
 
 
Forrás: felegyhazikozlony.hu
 
 
 
 
Share
comments
Találatok: 1972

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület