Befejeződött a Batthyány iskola felújítása

Megjelent: 2010. december 02. csütörtök














A kivitelező a szerződés szerint, határidőre elvégezte a kiskunfélegyházi TKIKI Batthyány Lajos Általános Iskola felújítását. Az összes külső nyílászárót lecserélték, felújították a fűtési rendszert és liftet is beépítettek. Az épület műszaki átadását november 30-án tartották.

Kiskunfélegyháza egyik legmodernebb iskolája lett a TKIKI Batthyány Lajos Általános Iskola. Kicserélték az összes külső nyílászárót, minden szinten akadálymentesített vizesblokkokat alakítottak ki és felújították a fűtési rendszert, melyhez 2000 méter csövet használtak. Seres József, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója a műszaki átadáson kiemelte, tűzjelző rendszer teszi még biztonságosabbá az épületet. Makányné Óvári Éva intézmény-igazgató  elmondta, régi vágyuk teljesül azzal, hogy az oktatás és a művészeti képzés egy helyre költözhet, mivel egy emelettel bővítették az iskolát. A diákok hangszeres zenét, drámaművészetet és táncot is tanulhatnak az intézményben.

Kapus Krisztán polgármester arra a kérdésre, hogy a város nehéz pénzügyi helyzete mennyiben teszi lehetővé az iskolák működtetését, úgy válaszolt, az önkormányzat meg tudja oldani ezt a feladatot.

A munkálatokat májusban kezdte el a kivitelező, az ünnepélyes átadásra várhatóan 2011 januárjában kerül sor. A beruházás 500 millió forintba került, ennek 90 százalékát az Európai Unió finanszírozta, a város 50 milliót fizetett.

 

 

Share
comments
Találatok: 2685

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület