Leváltották az elnököt

Megjelent: 2010. december 18. szombat

 















BAON 
Hraskó István

Leváltották az elnököt

Pénzügyi Bizottság | Kiskunfélegyházán a szerdai közgyűlésen leváltották a pénzügyi bizottság Fidesz–KDNP-s elnökét, Gyenes Attilát, aki a jövőben tagként vehet részt a munkában. A változtatást saját frakciója kérte.

A félegyházi képviselőtestület ülésén a bizottságok személyi összetételének változásáról szóló határozat-tervezetet terjesztett elő Kapus Krisztián polgármester. Az egyik pont szerint a Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöki posztját a jövőben nem Gyenes Attila (a Fidesz-KDNP képviselője, a KDNP helyi elnöke), hanem Mester Ernő, a Fidesz frakcióvezetője tölti be. A titkos szavazás során alig lett meg az elfogadáshoz szükséges minősített többség: a tizennégyből nyolc képviselő szavazott igennel, egy nemmel és öt tartózkodott (a testületben kilenc képviselővel van jelen a Fidesz-KDNP, két-két fővel az MSZP és a Civil Mozgalom és egy képviselővel a Jobbik). A közgyűlés emellett arról is döntött, hogy Mester Ernő helyett a jövőben Horváth Gábor (szintén Fidesz) lesz a szociális bizottság elnöke. Több forrásból úgy tudjuk, Gyenes leváltásában szerepet játszhatott a múlt heti zárt közgyűlés, ahol információink szerint a polgármestertől eltérő álláspontot képviselt.

Szakmai vagy személyes problémák merültek fel Gyenes Attilával kapcsolatban? – érdeklődtünk Kapus Krisztiánnál. Arra hivatkozva, hogy a személyi döntést a Fidesz-KDNP frakció kérésére terjesztette elő, a polgármester azt válaszolta: a kérdéssel a Fidesz frakcióvezetőjét keressük.Mester Ernő lapunknak kijelentette: a bizottságokban előforduló személyi változások a frakció belső ügyei közé tartoznak, melyhez minden frakciónak joga és lehetősége van.

Gyenes Attila a téma kapcsán a következőket nyilatkozta: – Úgy érzem, bizottsági munkám során szakmai álláspontomat mindig a város érdekében alakítottam ki. Félegyháza jelenlegi gazdasági helyzetében nehéz kérdések adódnak, ennek során konfliktusok, feszültségek keletkezhetnek akár a frakción belül is, bár véleményem szerint ezeknek nem kellett volna kívülre kerülniük. Az elnöki tisztről való leváltásom nyolc ember döntése, bár az sokat jelez számomra, hogy a testületben hatan nem szavaztak igennel. Természetesen a polgármester dönti el, kivel szeretne dolgozni.

 

 

Share
comments
Találatok: 2396

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület