Nem beszélni

Megjelent: 2009. december 09. szerda

Nem beszélni, dolgozni kell

 

Bátran állítható, hogy a 4. számú választókörzet a város egyik legjobban fejlődő része. Köszönhető mindez Bense Zoltán önkormányzati képviselőnek, aki  elmondása szerint  a város, ezen belül a rábízott városrész fejlődését tekinti legfontosabb feladatának. Ennek ékes bizonyítéka az elmúlt két esztendő munkájának eredménye.

A körzetemben nagyon sok mindent sikerült megvalósítani. Úgy érzem többet is, mint amennyit ígértem. Egyebek között elkészült a közök út- és járda burkolata, egészen a Horváth Zoltán utcától az Attila, Hunyadi, Deák, Mártírok, József Attila utcán át a Kápolnáig, a Móra tértől a Klapka utcáig. Munkámban Gyenes Attila és Ficsór József képviselőtársaimtól is kaptam segítséget,hisz többek között az ő körzeteikkel szomszédos a  4-es körzet.. Új térburkolatot kapott a József Attila iskola előtti terület, elkészült az iskola, az orvosi rendelő akadálymentesítése, a Hunyadi utcai családsegítő külső liftje, mellékhelyiségeinek felújítása. Megvalósult a Hunyadi u. 2 szám alatti Nyugdíjasház tatarozása, valamint a folyosók festése. 

Újabb játékokat vásároltunk a Korond utcai és a Móra téri, Molnár Béla utcai játszótérre. A létesítmények állagának megőrzése érdekében helyi rendeletet is módosítottunk,a játszóterek működtetésének rendjét. Új padok kerültek a játszóterek köré. Lakossági kérésre egyirányú lett a Deák-Hunyadi köz. Elkészült a Mártírok utca útburkolat cseréje, megépült az új csapadékcsatorna.

A körzetben újabb világítótesteket szereltek fel és szelektív hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre.

 Elkészült a József A. utcai önkormányzati bérlakás tatarozása, megvalósult a Móra tér kisátjáró újjáépítése is.

Mint a Lakás Bizottság elnöke nagyon nagy sikernek értékelem, hogy idén két, egyenként kilencvenlakásos társasház újulhat meg az úgynevezett Panelprogram keretében a Petőfi lakótelepen. A városban tavaly négy társasház igényelt önkormányzati és állami támogatást a harminchárom százalékos önrész mellé. Az első miniszteri döntés decemberben született, melynek értelmében két pályázó jutott összesen kilencven millió forint állami támogatáshoz.  Így a Dr. Holló L. u. 59-69. szám és a Holló L. u. 73-83. alatti 90 lakásos, 1980-ban épült társasház lakóközössége rövidesen megkezdheti az épületek teljes körű felújítását.  Minden esély meg van azonban arra is, hogy a közeljövőben a másik két pályázót is a nyertesek közt tudhassuk.

Továbbra is vallom:  A siker és a jövő gondolata a fejemben összetartozik. A siker közös,mindannyiunk sikere!

-g-

Share
comments
Találatok: 2110

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület