A 95 éves Marika néni bringázás közben tévézik is

Megjelent: 2016. szeptember 23. péntek Írta: Bense Zoltán

Irigylésre méltó fiatalossággal, szellemi frissességgel fogadta 95. születésnapján a városvezetés köszöntését Szamosi Ferencné. A pezsgős koccintás után Mária néni elárulta vendégeinek, Csányi József polgármesternek, Balla László alpolgármesternek és Bense Zoltán önkormányzati képviselőnek, hogy jó kondícióját sportos életvitelének köszönheti. Nemrégiben még Félegyháza utcáin is kerekezett naponta, gyermekei a balesetveszély miatt azonban óvták ettől, így most egy szobabiciklin teker néhány kilométernyit naponta. Mint mondta, ennek is megvan az előnye, mert közben a televíziót is lehet nézni.

 

 

A szépkorú hölgy így összegezte az eltelt 95 évet: „Iparos család gyermekeként 1921. szeptember 30-án Kiskunfélegyházán születtem, iskolába is ide jártam. Az akkori Constantinum Intézményében az apácák növendékeként fejeztem be tanulmányaimat. 1942-ben mentem férjhez, 1944-ben megszületett Bandi fiunk. Közben kitört a háború. A katonatiszt feleségeket és gyermekeiket az orosz csapatok és a front elől lovas kocsi karavánokon menekítették nyugat felé. Az egy éven át tartó viszontagságos nyugat-dunántúli bolyongás után térhettünk csak haza az akkor már egy éves Bandikámmal. Férjem is előkerült a frontról, s megválasztották Kiskunfélegyháza katonai parancsnokának. Ezt követően, mivel férjem eredetileg pedagógus volt, kikerültünk egy Félegyháza környéki tanyasi kisiskolába, ahol 1946-ban Gyuri fiam is megszületett.

Később a városba kerülve férjem a Szabadság téri Általános Iskola igazgatója lett. Innen áthelyezték a József Attila Általános Iskolába, ahol 25 évig volt igazgató. 1982-ben halt meg.

A Petőfi Sándor Gimnázium gazdasági ügyintézője voltam hosszú éveken keresztül. Közben fiaim diplomát szereztek. Gyuri építészmérnök, Bandi tanár lett.

Majd átkerültem a Móra Ferenc Gimnáziumba, ahol szintén gazdasági ügyintézőként dolgoztam. Innen mentem 1977-ben nyugdíjba. Boldog nagymamája vagyok öt unokámnak és négy dédunokámnak.

Hosszú, tartalmas életemet szorgalmas hétköznapjaimnak, egészséges, sportos életvitelemnek és hithűségemnek köszönhetem.”

s. r.

 

Forrás:felegyhazikozlony.eu

 

 

Share
comments
Találatok: 2040

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület