Az Attila utcában ismét lehet közlekedni esőzések idején is

Megjelent: 2016. október 10. hétfő Írta: Bense Zoltán

Nem tudni miért, de az Attila utcában korábban megépített csapadékelvezető csatornahálózat nem épült meg teljes hosszában a Halasi úttól a Kossuth utcáig. Egy 210 méteres szakasz kimaradt az első és a második köz között. Ennek köszönhetően esőzések idején az úttesten magasan állt a víz, szinte lehetetlenné vált a közlekedés, az ott járó autók a környező házak falait is áztatták. Az áldatlan állapotokat az önkormányzat felszámolta, összekötötték a két szakaszt. A beruházás átadására, átvételére október 7-én került sor.

 

 

 

 

Nagyon sok panasz érkezett az itt lakóktól, hogy esőzések idején sem kerékpárral, sem egyéb járművel nem lehet biztonságosan közlekedni ezen a szakaszon. Ha egy autó mégis végighajtott, akkor vízzel terítette a járdát, sőt a házak falait is, amelyek emiatt vizesedtek. Az önkormányzat döntésének köszönhetően most ezt a problémát feloldottuk. A beruházás során 14 lefolyórács, 8 vízelvezető akna épült közel 15 milli forintból, és a legutóbbi esős napokon bebizonyosodott, hogy ismét járható az Attila utca. Tudjuk azt is, hogy a probléma teljes megoldásához az aszfaltfelújítás is hozzátartozna, de remélem ez is megvalósulhat belátható időn belül – mondta el Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője az új csatornaszakasz átadásakor.

s. r.

 

Forrás: felegyhazikozlony.eu

Fotó: V. P. BAON

 

Jöhet az eső, nem lesz gond

 

Az Attila utcában élők régi igénye vált valóra azzal, hogy felújították a csapadékvíz-elvezető csatornát az utcában.

 

Sürgető volt a fejlesztés, mert út rendkívül nagy forgalmat bonyolít le Félegyháza központjában. Ám esős időben eluralkodott a káosz az úton, mert rejtélyes módon az utca két vége be volt kötve a csapadékvíz csatornába, de a közepe nem, így nem folyt el a csapadék, ami sokszor az egész utat beterítette. Az arra haladó autók pedig felcsapták a környező házakra, vagy éppen a gyalogosokra a sáros vizet. A tarthatatlan állapot miatt, az utcában élők folyamatosan panaszkodtak, volt aki el is költözött onnan. Ezt a problémát orvosolta végre az önkormányzat. A 15 millió forintos fejlesztés a napokban fejeződött be – tájékoztatta lapunkat Bense Zoltán a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette: az elmúlt esős napok bebizonyították, hogy jól működik a rendszer, de tökéletes csak akkor lesz, ha majd az utca új burkolatot kap.

 

A legkritikusabb utca rendezése után folytatódnak az útfelújítások a városban. A Kiskunfélegyháza újjáépül program keretében további utcák újulnak meg a jövőben, elsősorban azok, amelyek egy-egy városrész központi forgalmát bonyolítják. Így hamarosan elkezdődik a Dessewffy és a Nefelejcs utca felújítása, és folytatódik a Kiskun utca rendbetétel is – tette hozzá Csányi József polgármester.

 

Forrás:baon.hu

Share
comments
Találatok: 2230

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület