Bense Zoltán lakossági fóruma

Megjelent: 2016. november 11. péntek Írta: Bense Zoltán

Az Alsótemető rendezése, új ravatalozójának megépítése volt a fő téma Bense Zoltán lakossági fórumán

 

A 2. számú választókörzet lakóit tájékoztatta az elmúlt időszak fejlesztéseiről, és a tervezett fejlesztésekről Bense Zoltán önkormányzati képviselő a városházán november 9-én megtartott lakossági fórumán. Az összejövetelen Csányi József polgármester a városban megvalósult beruházásokról és a várható fejlesztésekről számolt be. A körzetet, de a város egészét is érintő egyik legfontosabb beruházást, az Alsótemető felújítását, az új ravatalozó megépítését látványtervekkel is bemutatták.

 

 

 

 

A tájékoztatás során Bense Zoltán beszámolt a mentőállomás megújításáról, a Móra téri Békás kút felállításáról, járdák és parkolók megépítéséről, az Attila utcában kiépült esővíz csatornáról, valamint a Bikahegy városrészben megvalósult útjavításokról, szikkasztók és átereszek építéséről, a közvilágítás fejlesztéséről.

A következő időszak beruházásai közül kiemelte a Szalay Gyula utca mögötti területen megépítendő játszóteret és parkot. Azt, hogy aszfaltburkolatot kap a Kökény utca, és továbbra is fejlesztik Bikahegy közvilágítását. Elmondta azt is, hogy a tervek között szerepel a Virág utca és az Avar köz aszfaltozása, és folytatódnak az útjavítások éppúgy, mint a szikkasztók csatornák építése.

A körzethez tartozó Alsótemető felújítási terveit Csányi József ismertette. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat megvásárolta a sírkertek bővítéséhez szükséges területeket. Elkészültek a bővítéssel, valamint az új ravatalozó megépítésével kapcsolatos tervek, amelyeket be is mutatott a fórum résztvevőinek. Kifejtette, hogy a temetőt bekerítik, új ravatalozót építenek, és az urnás temetkezés feltételeit is megteremtik. Egy belső parkoló is épül, amelyet a 60 éven felüliek, és a mozgáskorlátozottak használhatnak. Gondot fordítanak a temető rendezésére, karbantartására, és ennek érdekében egy gondnokot alkalmaznak. A beruházás során ügyelnek arra, hogy a környék lakóinak komfortérzetét megőrizzék. Ennek megfelelően építik meg a kerítést megfelelő magasságban, előtte pedig zöldfelületeket alakítanak ki. 

 

 

 

 

A fórum résztvevői a csapadékvíz elvezetésével, a járdák- és középületek állagával, valamint a közlekedési táblák állagával, a forgalmi renddel kapcsolatos gondjaikat fogalmazták meg. Kérdéseiket a fórumon jelen lévő önkormányzati illetékesek megválaszolták, illetve ígéretet tettek arra, hogy a részletesebb kivizsgálást igénylő problémafelvetésekre írásban válaszolnak.

s. r.

 

Forrás:felegyhazikozlony.eu

Share
comments
Találatok: 1546

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület