Nem kell már sáros kátyúkat kerülgetni

Megjelent: 2017. szeptember 06. szerda Írta: Bense Zoltán

Két újonnan aszfaltozott útszakasz átadása történt szeptember 6-án a reggeli órákban. Az egymástól pár száz méterre lévő Kökény utca és az eddig még nevet sem viselő – a teniszpálya és a csanyi úti idősek otthona közötti – út új burkolata felett vágták át a nemzeti színű szalagot az önkormányzat képviselői.

 

 

A 2015-ben útjára indult Félegyháza újjáépül program újabb állomása volt az a két útszakasz átadása, melyek elhelyezkedésüknél fogva a lakosság mindennapi életét határozzák meg. A bikahegyi Kökény utca megújult 97 méteres szakasza a városrész déli részét köti össze a Csanyi úttal, illetve a Móravárossal, a fejlesztésnek köszönhetően komoly létszámú lakóközösségnek könnyítve meg a közlekedést – mondta el az átadáson Bense Zoltán önkormányzati képviselő. A négy méter széles, vízelvezető árkokkal ellátott utca jobb használhatóságának köszönhetően a jövőben nagy terhet vesz le a körzet többi utcájáról is – tette hozzá.

Búcsút inthet Móraváros lakossága a Csanyi útról leágazó, a teniszpálya és a szociális otthon között elhelyezkedő poros úttól, melynek 157 méteres szakaszának aszfaltozása az idősek otthona gazdasági bejáratához is megfelelő elérhetőséget biztosít. – A saját beruházás megvalósulásával egy nagyon régi adósságát törlesztette az önkormányzat – mondta el Dr. Réczi László, a terület önkormányzati képviselője, hozzátéve, hogy a megvalósításban külön örömet jelent, hogy a város ezt saját erőből tudta finanszírozni. A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy mivel ez az útszakasz a Tavasz utcába torkollik, így a képviselőtestület döntése alapján a továbbiakban a Tavasz utca nevet fogja viselni.

A fejlesztések az elkövetkező időszakban mindkét városrész tekintetében folytatódnak, az önkormányzat további útfelújításokat tervez a környék közlekedési problémáinak orvoslására.

 

K.G.

Fotó: Nemes Imre

 

Forrás: felegyhazikozlony.hu

Share
comments
Találatok: 1281

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület