Új, aszfaltozott utat avattak Bikahegyben

Megjelent: 2018. október 08. hétfő Írta: Bense Zoltán

 

Aszfaltburkolattal látták el az Alsótemető fölötti Nap utcát. A megújult, 150 méter hosszúságú, három méter szélességű utat október elsején adta át a közlekedőknek Csányi József polgármester és Bense Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. A nemzeti színű szalag egy-egy szeletével az avatáson jelenlévő városrész lakóit is megajándékozták, akik nagyban hozzájárultak az útfelújításhoz.

 

Az avatáskor a polgármester elmondta: az utak felújítása fontos programja Félegyházának. Elsősorban a gyűjtőutak megújítására koncentrál a város. De a Nap utca átadása igazolja azt, hogy a városvezetés fontosnak tartja azoknak az utcáknak az aszfaltozását, rendbetételét is, amelyek olyan lakóközösségeket érintenek, akik áldoznak a felújításra, elkészíttetik az útalapot közlekedésük rendezettebbé tétele érdekében. Erre kiváló példát mutatattak a Nap utca lakói, ennek köszönhető, hogy ma egy új aszfaltozott útszakaszt avathatunk.  

Bense Zoltán a városrész önkormányzati képviselője is köszöntötte a lakókat. Elmondta, hogy régi vágya volt az itt élőknek, hogy utcájuk szilárd burkolatot kapjon, és tettek is ennek megvalósításáért. Kifejtette, hogy remélhetően ez a fejlesztés tovább folytatódik, és a Viola utca, valamint a Pázsit utca végének rendbetételével egy járható, kulturált körforgalmi szakasz épül meg ebben a térségben.

– Én mindenképp ügyelek arra, hogy körzetemnek ne csak a városközponti része újuljon meg. Ennek a törekvésnek része a mai útátadás is, de lesz folytatás az útépítésekben, és a közvilágítás-fejlesztésében is – tette hozzá.

s. r.

Forrás:felegyhazikozlony.hu

Fotó: Fábián Adrienn

Megújult a Nap utca a Bikahegyben

 

- Városvezetésünk fontosnak tartja azon utak kiaszfaltozását, rendbe tételét is, melyek noha csak egy konkrét lakóközösséget érintenek, de már évekkel korábban elkészült a szilárd burkolat megvalósításához szükséges útalap, illetve a lakók anyagiakban is hozzájárultak az út elkészítéséhez – nyilatkozta Csányi Józsefpolgármester a nemzeti színű szalag átvágását megelőzően.

Bense Zoltán a körzet önkormányzati képviselője örömmel üdvözölte az avatási ünnepségen megjelent utcabelieket. Mint mondta, régi vágya volt a Nap utca kiaszfaltozása a lakóknak. Reményei szerint folytatódni fog a folyamat és a Viola és a Pázsit utca végének kiaszfaltozásával egy ún. „körforgalmat” lehet kialakítani a Bikahegyben. A képviselő ezúton is köszönetét fejezte ki városvezetésünknek, hogy a közvilágítás fejlesztése nagyban érintette a bikahegyi városrészt. A lakók igényei alapján helyezték el a lámpaoszlopokat, melyeknek a hiánya korábban nagyon megnehezítette a biztonságos közlekedést.

Az útátadás kapcsán többekben felmerült a kérdés azzal kapcsolatban, hogy a temető körbe kerítése után hogyan fognak kerékpárral, illetve gyalogosan közlekedni. Eddig nyitva állt a ravatalozó melletti kapu, de a kérdezők arra voltak kíváncsiak, hogy a kerítés megépítése után vajon ugyanígy tudnak-e közlekedni.

A polgármester mindenkit megnyugtatott, hogy természetesen éjjel-nappal közlekedhetnek a továbbiakban is a kiskapun, csak a nagykapu lesz bezárva, mellyel az autós forgalmat szeretnék megfékezni.

- Míg zajlanak a volt ravatalozó körüli munkálatok, bizonyosan nehéz a közlekedés kerékpárral és gyalogosan is, mert félig le van zárva ez az út, de mihelyst befejeződik az építkezés, újra a megszokott módon lehet közlekedniük – nyugtatta meg az érdeklődőket a polgármester.

Forrás: http://www.infokiskunfelegyhaza.hu

Fotó: Fábián Adrienn

Share
comments
Találatok: 762

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület