Hetedhét országra szóló…

Megjelent: 2010. június 27. vasárnapHetedhét országra szóló…

 

A Hetedhét Vigasság elnevezésű kulturális, művészeti és hagyományőrző fesztivál a Magyar Turizmus Zrt. „Fesztiválok Éve 2010” programsorozat keretén belül kerül megrendezésre. A tervek összeállítása során a legfontosabb szempont, hogy valamennyi korosztály számára valódi értéket képviselő műsorokkal, élményekkel szolgálhassunk. Vezérgondolata a hagyományőrzés, a népmesei világ, valamint a mai modern ember kapcsolatából szövődik. A fesztiváloktól nem megszokott interaktivitással kívánjuk a településen élőket, és az odalátogatókat egyaránt részesévé tenni egy hetedhét országra szóló vigasságnak. Ebben a mesevilág tekervényes szálai kiemelkedően lesznek a szervezők segítségére, hiszen általuk a korosztályok közötti távolságok is könnyen átszelhetővé válnak. A hagyományok kulturális és művelődési elemek (népzene, könnyűzene, néptánc, színház, stb.) megismerését minden fesztivállátogató számára könnyedebbé teszik majd a beépülő meseelemek.
   A Vigasságon barangolva - a kiemelt programok mellett - lépten-nyomon vásározókba, utcazenészekbe, mutatványosokba, animátorokba, hagyományőrző kézművesekbe botlik majd a látogató. A település házai megnyitják kapuikat, ahol a helyi lakosok betekintést engednek a helyi ízek, mesterségek világába. A kulturális programok mellett a kulináris élvezetek is kiemelt szerepet kapnak.

Hetedhét országon is túl…

A rendezvény Budapest közelében, a fővárostól 50 kilométerre – Kemence, Bernecebaráti és Perőcsény községekben – kulturális és művelődési szempontból hazánk értékeit is jelentősen meghatározó pontjain centralizálva, összművészeti fesztiválként kerül megrendezésre.
A fesztiválhelyszín megközelíthető Budapest-Vác-Szob-Kemence útvonalon Budapest Nyugati-pályaudvartól - Szobig vonattal, onnan autóbusszal illetve gépkocsival, vagy pedig Budapest-Vác-Parassapuszta-Kemence (M2-es) útvonalon gépkocsival, vagy Vácig vonattal, onnan autóbusszal. Esztergomból autóval a határ szlovákiai oldalán Szalkánál a határ magyar oldalánál visszatérve a Letkés-Ipolytölgyes- Vámosmikola-Perőcsény útvonalon érjük el a fesztiválhelyszín déli határát.

Közhírré tétessék

A Hetedhét Vigasság helyszínéül szolgáló településeken, valamint a térségben több évtizede nem találhatóak meg országos, nemzetközi jelentőségű kulturális rendezvények, nem tartozik Magyarország turisztikailag kellőképpen promotált, ezáltal látogatott térsége közé. Fesztiválunkkal a magyar hagyományőrzés és kultúra egyik bölcsőjében, kihasználva a helyszín természeti és néprajzi adottságait, az itt élő emberek mindennapokban is használt hagyományvilágát, turisztikai attrakciót kívánunk létrehozni. Elsődleges célunk ezen régió és az itt lévő települések ismertté és közkedveltté tétele, a vendégéjszakák számának növelése, kulturális és turisztikai területen kiterjeszteni a kistérség és a települések pozitív diszkriminációját.
A Hetedhét Vigasság segítséget nyújt a kistérség településeinek környezeti, szellemi, művészeti értékeinek, hagyományainak a feltárásában, megismertetésének szervezésében és koordinálásában. A falvak által őrzött építészeti és természeti csodák méltó helyszínéül szolgálnak a Magyarországon élő néprajzi hagyományok, a jelenkori művelődés és szórakozás kulturális szempontból is kiemelkedő értékeinek a bemutatására.

http://www.heted7vigassag.hu/

Share
comments
Találatok: 2463

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület