Gyertya gyúlt a bőrklinikán Szabad Gábor emlékére

Megjelent: 2012. január 19. csütörtök

Az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika munkatársai is megemlékeztek a keddi merénylet következtében elhunyt kiváló fiatal szakemberről.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csütörtökön délután egy órakor pár percre megállt az élet a szegedi bőrklinikán. Az intézményt vezető Kemény Lajos professzor gyertyát gyújtott fiatalon elhunyt kollégája, Szabad Gábor fotója előtt. A 39 esztendős kutatóorvos, adjunktus a keddi etiópiai merényletben hunyt el egy másik SZTE-s oktatóval, Fábián Tamással együtt.

“Szabad Gábor adjunktus személyében a klinika egyik legkiválóbb orvosát veszítettük el. A sebkezelési részleg vezetőjeként betegek ezrein segített munkatársaival. Országos hírnévre tett szert az általa létrehozott sebkezelési ambulancia, az ország minden részéről érkeztek ide azok a betegek, akiknek végtagjairól máshol már lemondtak – Gáborék pedig tudtak rajtuk segíteni. Fantasztikus szervezőmunkájáért is szerette őt mindenki, kiterjedt ismertségét, kapcsolatrendszerét mindig a páciensek érdekében hasznosította. Halála pótolhatatlan veszteség a betegek számára, illetve a hallgatók számára is, hiszen olyan tanáregyéniség ment el, akit többször is a legjobb oktatónak választottak” – fogalmazott Kemény Lajos.

A professzor elmondta: kollégáját olyan emberként ismerték, aki imád túrázni, az élete a természet. Útjain rendszeresen forgatott is, a filmeket megmutatta munkatársainak. “Az etiópiai túrára orvosként kérték fel. Gábor nagyon meggondolt ember volt, s azt mondta, csak azzal a feltétellel vág neki a kirándulásnak, ha a szervezők biztosítják a biztonságukat garantáló fegyveres őrzést. Mint azóta kiderült, volt is fegyveres kíséret, ám sajnos az sem tudta megvédeni őket…”

Share
comments
Találatok: 2438

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület