El Camino előadás Félegyházán

Megjelent: 2011. január 08. szombat fotó: Kiss Gábor

 

Petőfi Sándor Városi Könyvtár

2011. február 3. csütörtök- 17 óra

 

A Földrajzi Szabadegyetem előadássorozat keretében Kiss Gábor középiskolai tanár előadása:

Kiskunfélegyháziak az El Caminon (Szent Jakab út 2009) címmel. 

Bevezetőt mond: Bense Zoltán hegymászó

El Camino

Régen elhatároztam, hogy valamikor végigjárom az El Caminot. Az Utat, amit előttem már nagyon sokan végigjártak. Sokat járok kirándulni, túrázni, szeretek utazni, de a Camino más. Tudtam, hogy el kell indulnom ezen az úton.

 A sok látnivalón, a sok ismerősön túl az Út mindenkinek adott valami pluszt. Sokszor hosszú órákon át gyalogoltunk az úton, egy végtelennek tűnő búzamezőn. Itt a zavartalan gondolkodás volt az, amire az itthoni zajban nagyon ritkán van lehetőségünk. Amikor elindultam az volt a célom, hogy eljussak Compostellába. Most úgy érzem, a cél maga az Út. Szent Jakab sírja csak egy állomás. Tovább kell lépnünk és átadni az embereknek a Camino üzenetét.

Sokan turistaként mennek végig az Úton, ami a sok látnivaló miatt is nagy élmény. De sokak számára ez zarándoklat, mert zarándoklattá teszi az a lelkület, amivel elindulnak és végigjárják útjukat. Szenvedéseiket, fáradalmaikat felajánlva Istennek, sokszor tőle kérve erőt, segítséget a következő lépés megtételéhez. És Isten segít, ha rá tudunk hagyatkozni, megtapasztalhatjuk, hogy velünk van az Úton.

forrás: http://www.kissgabor.info/

Share
comments
Találatok: 2517

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület