Milliók bírságra az előző városvezetés miatt

Megjelent: 2016. február 03. szerda Írta: Bense Zoltán

Vita és hozzászólás nélkül támogatta a város 2016. évi költségvetési rendeletét a jogi bizottság. Nem volt hozzászólás ahhoz az előterjesztéshez sem, amelynek határozat-tervezete értelmében összesen 48 millió 634 ezer 850 forintot fizet vissza a város a „Természettudományos Oktatás Megvalósítása a Móra Ferenc Gimnáziumban Kiskunfélegyházán” című projektből, a szabálytalansági eljárást követően megállapított bírságra és kamatra. Ez az összeg a város 2016-os költségvetését terheli, bár a projekt még az előző városvezetés idejében valósult meg.

 

 

 

 

 

Mint ismert, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata még 2013-2014 évre bruttó 317,5 millió forint támogatást nyert az Öveges program keretében a Móra Ferenc Gimnáziumban egy természettudományos laboratórium felújítására és fejlesztésére. A feladatellátásra vonatkozó konzorciumi megállapodás értelmében a főpályázó Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, patnere a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ volt. A támogatást elnyerését, illetve a konzorciumi megállapodás megkötését követően egy külső közbeszerzési szakértő közreműködésével elindult a közbeszerzési, valamint a beszerzési eljárás.  

Mint az az előterjesztésből kiderül, a szabálytalansági eljárás tárgyát képező és az EMMI által megküldött határozatban rögzített pénzügyi korrekció egy szoftverfejlesztésre és egy tananyagfejlesztésre megkötött szerződést érint, amelyekre vonatkozóan a szerzői jogok érvényesítésének szabálytalanságát állapították meg.

Február 3-án, szerdán délután tartja idei első rendes ülését a kiskunfélegyházi képviselő-testület, amelyen többek között e napirendi pontban is határozatot hoznak a városatyák.

T. T.

 

Forrás:felegyhazikozlony.eu

 

 

Share
comments
Találatok: 2232

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület