Íme a második Orbán-kormány névsora!

Megjelent: 2010. máj. 03. hétfő
Hivatalosan is bemutatta kormányának minisztereit Orbán Viktor leendő miniszterelnök hétfőn a Parlamentben. A második Orbán-kormányban nyolc minisztérium lesz.
2010. május 3.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot Navracsics Tibor, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot Réthelyi Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor, a Külügyminisztériumot Martonyi János, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, a Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot pedig Fellegi Tamás vezeti majd.

Emellett Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek lesznek, Varga Mihály pedig a Miniszterelnökséget vezeti majd államtitkárként.

Orbán Viktor leszögezte: olyan embereket keresett a kormánya tagjainak, akik meg tudnak felelni egy új politikai és gazdasági rendszer megalakításának feltételeinek, megvan az ehhez szükséges kvalitásuk, tapasztalatuk és készen állnak arra, hogy politikai vezetőként dolgozzanak.

A leendő miniszterelnök elmondta: Matolcsy Györgytől a magyar gazdaság talpra állítását, Martonyi Jánostól Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaszerzését és a soros magyar uniós elnökség levezénylését, Pintér Sándortól a közrend és a közbiztonság helyreállítását, Fellegi Tamás az ország megvédését az oligarchákkal szemben, Réthelyi Miklóstól az egészségügy megmentését és a szociális biztonság visszaállítását, Fazekas Sándortól a mezőgazdaság helyreállítását, Hende Csabától pedig a honvédség becsületének helyreállítását várja el.

 

FH
 
 
Share
comments
Találatok: 1893

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület