Volt egyszer egy Kemence. Belebújt a kis Bence?

Megjelent: 2010. máj. 03. hétfő


Nem csitulnak az indulatok a kemencei ifjúsági tábor ügyében. Bár az elmúlt hét végén a bérlő hozzáfogott a karbantartási munkálatokhoz, Bense Zoltán önkormányzati képviselő szerint ez még kevés ahhoz, hogy teljesítettnek lehessen tekinteni szerződésbeli kötelezettségeit.

Kiskunfélegyháza kemencei ifjúsági táborában kialakult áldatlan állapotokról tájékoztatta a gazdasági bizottságot március 8-án Bense Zoltán képviselő. A hét végén a Börzsönybe látogatva, némi változás volt tapasztalható. Hozzáfogtak a terület rendezéséhez, a nagytakarításhoz, de a képviselő szerint ez még elégtelen a kulturált működtetéshez. A hiányosságokról tájékoztatták a bérlőt, valószínű ennek is köszönhető, hogy hozzáfogtak a munkálatoknak, de Bense Zoltán szerint az üzemeltetési szerződésben megfogalmazott kötelezettségek számos pontját még nem teljesítették. A vasárnapi találkozáskor a képviselő és az üzemeltető pontról pontra elemezte a szerződésben leírtak teljesítését.
A hosszas vitából kiderült a tulajdonos és a bérlő egyaránt elégedetlen. Nem egyformán értelmezik a szerződést és ebből adódó feladataikat. Mintha valami kommunikációs zavar alakult volna ki az elmúlt években. Igaz, ezt a hivatal cáfolja.
Hogy hol az igazság, azt nem lehet megállapítani a nyilatkozatokból. Remélhetően a tulajdonos önkormányzat és a bérlő tisztázzák a kötelezettségeket és lehetőségeket, a tábor pedig működni fog és hamisnak bizonyulnak azok, a városban elterjedt pletykák, miszerint vannak érdekcsoportok, amelyek szeretnék, ha Félegyháza kemencei tábora minél jobban tönkre menne, és a nehéz anyagi helyzetbe került önkormányzat rákényszerülne ingatlana értékesítésére.

Share
comments
Találatok: 2532

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület