Közösen a költségeket

Megjelent: 2010. máj. 06. csütörtök

Közösen a költségeket

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete 1998-ban felvállalta, hogy az önkormányzati bérlakások közös költségét kifizeti a bérlők helyett. Ez éves szinten közel nyolc és fél millióval terheli a város költségvetését. A pénzügyi nehézségek miatt az önkormányzat ezt a továbbiakban nem tudja vállalni. A helyzet megoldásáról hétfőn tárgyalt a lakásbizottság.

A rendelettervezet szerint az önkormányzati lakások bérlőinek már augusztus elsejétől kellet volna fizetni a közös költségeket. Ezt azonban elvetette a lakásbizottság, sőt azt javasolta, hogy csütörtökön ne is tárgyaljon erről a képviselő-testület.
A lakásbizottság elnöke Bense Zoltán mérlegelte azt a felvetést is, hogy az őszi önkormányzati választások előtt nem kellene olyan döntést hozni, amelynek következményeit az újonnan felálló testületnek kell viselni. A közös költségek áthárítása a jelenlegi gazdasági helyzetben azonban valószínű, hogy nem marad el, csak elodázódik. A bizottság mindemellett gondolt arra is, hogy a szociálisan rászorulókra kevesebb teher háruljon.
A lakásbizottság zárt ülésén újabb önkormányzati bérlakások eladása is szóba került. Ezt azonban a többség leszavazta. A bizottság úgy foglalt állást, hogy ne a bérlakások értékesítésével oldják meg a város anyagi gondjait.

Share
comments
Találatok: 1856

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület