Bemutatták a képviselő-jelölteket

Megjelent: 2010. augusztus 12. csütörtök

 

 

 

 

Városi konzultációt indít a Fidesz-KDNP Kiskunfélegyházán


Rövid, hatékony és olcsó kampányt ígér a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi szervezete az őszi önkormányzati választások előtt. Erről hétfőn a kampánynyitó sajtótájékoztatón beszélt Kerényi János a párt regionális igazgatója. A tájékoztatón bemutatták jelöltjeiket is.

 

Ötven nappal az önkormányzati választások előtt bemutatta polgármester és képviselő jelöltjeit a Fidesz-KDNP Kiskunfélegyházán. A párt tíz jelöltet indít az október 3-ai választásokon. dr.Kerényi János elmondta, rövid és hatékony kampányuk lényege, hogy a mozgósításra, a választókkal való találkozásra helyezik a hangsúlyt. Minimálisra csökkentik a médiában való megjelenést és a személyes kapcsolatok kerülnek előtérbe.

Kerényi azt is elmondta, hogy az ország 3200 önkormányzata közül 1400 településen állítanak jelölteket. Kiemelte: a félegyházi jelöltek rendkívül nehéz feladatra vállalkoznak, hiszen a város válságos pénzügyi helyzetben van.

A sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették hogy a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Kapus Krisztián országgyűlési képviselő.

Kapus a sajtótájékoztatón elmondta, lemond minden jelenlegi önkormányzati tisztségéről. (Utódjairól a legközelebbi testületi ülésen döntenek.) Azt is hozzátette, hogy a Constantinum intézmény tagintézet vezetői megbízásáról is lemondott már. Csupán egyetlen ballagó osztályát tanítja még egy évig. A jövőben a választási kampányra szeretne koncentrálni. A kampánnyal kapcsolatban elmondta, városi konzultációt indítanak. Különböző fórumokon, standolás formájában szeretnék felvenni a kapcsolatot a félegyháziakkal, akik személyesen is elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat a jelölteknek. A párt ezen vélemények alapján készíti el a városi stratégiáját  – hangsúlyozta a polgármester -jelölt. Beszámolt arról is, hogy a már bevezetett megszorító intézkedések mellett egyszerűbb városfenntartás tereznek. Ugyanakkor azt is elmondta, folyamatosan tárgyalnak a PPP beruházásokat vizsgáló államtitkárasszonnyal, azzal a céllal, hogy levegyék a város válláról a sportcsarnok terhét.

Kapus beszélt még helyi gazdaságélénkítő terveikről, az ipari park hasznosításáról, valamint a Ganz-probléma megoldásáról.

Kiemelte, olyan jövőt szeretnének biztosítani, hogy Kiskunfélegyháza egy sikeres város legyen, mindenki fiatal és idős egyaránt megtalálja boldogulását.

A jelöltek névsora a választókerületekben a következő:

1.       sz. vk.: Mester Ernő

2.       sz. vk.: Bense Zoltán

3.       sz. vk.: Gyenes Attila

4.       sz. vk.: Szamosi Endre

5.       sz. vk.: Balla László

6.       sz. vk.: Dongó József

7.       sz. vk.: Horváth Gábor

8.       sz. vk.: Kapus Krisztián

9.       sz. vk.: Jankovszki Zoltán

10.   sz. vk.: Lőrincz Tibor

 

 

 

Share
comments
Találatok: 1835

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület