Apró dolgokat a közért

Megjelent: 2010. november 13. szombat




















Gyenes Attila, Kiskunfélegyháza 3. számú és
Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet
önkormányzati képviselői november 11-én sajtótájékoztató keretében ismertették azokat a problémákat, melyek körzetükben szerepelnek, kötelező önkormányzati
feladatként hárulnak a városra és a 2011-es költségvetéshez mindenképp
szeretnék a lehetséges megoldásokat előterjesztési javaslatként benyújtani.
Ilyen feladat például a csapadékvíz-elvezetés vagy a közvilágítás.

Gyenes Attila elmondta, hogy nem kell óriási dolgokra gondolni, hanem csak olyanokra, amelyek apróságnak tűnnek, de az emberek szempontjából nagyon fontosak. Ilyen probléma a csapadékvíz-elfolyók kitisztítása, a fák megnyesése, a közvilágítás – aminek a fejlesztése szintén kötelező önkormányzati feladat. Elmondása szerint néhány helyen már a funkcióját sem tudja betölteni egy-egy villanyoszlop, hiszen az ágak eltakarják a lámpatestet. Egy listát készítenek ezekből az apróbb hibákból és ebből fog elkészülni a két képviselő előterjesztési javaslata, amelyet az illetékes osztályok be fognak árazni, és terveik szerint így fogják a költségvetésben szerepeltetni. Hangsúlyozták, hogy ami nagyon fontos, az a csapadékvíz-elvezetés, a közterületen lévő fák kérdése, a közösségi terek, a járdák, a közterületen lévő szobrok, parkok, játszóterek karbantartása, melyekre szerintük kiemelt feladatként kell az önkormányzatnak odafigyelnie.
Bense Zoltán hozzátette, hogy fontos még az Alsótemető kérdése. Kifejtette, hogy már az előző ciklusban is többször pályázott az önkormányzat a temető bekerítésére, de eddig még nem valósították meg. Javasolni fog egy szerinte olcsóbb megoldást, miszerint egy sorompóval zárják le a temető bejáratát. A sorompót a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) munkatársai kezelnék.

 

 Gulyás Sándor

 

Share
comments
Találatok: 2545

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület