Gyarapodott a szelektív hulladéktárolók száma

Megjelent: 2011. február 12. szombat









KIS-KUNSÁG

Szelektíven lehet gyűjteni a szemetet

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiskunfélegyháza öt pontján helyezett ki újabb úgynevezett szelektív hulladékgyűjtő szigeteket a Homokhátsági Hulladékkezelési Konzorcium. Erről tartott február 10-én sajtótájékoztatót a Deák és Halasi út kereszteződésénél Gyenes Attila és Bense Zoltán önkormányzati képviselő.

Gyenes Attila (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta, azért lenne fontos, hogy mindenki használja a szelektív hulladékgyűjtőket, mert a tapasztalatok szerint a háztartásokban keletkező szemét 70 százalékát újra lehet hasznosítani. A képviselő felhívta a lakosság figyelmét arra is, hogy vegyék igénybe a Csongrádi úton lévő hulladékudvar szolgáltatását is. Bense Zoltán (Fidesz-KDNP) megjegyezte, a fiatalok számára különösen fontos, hogy megtanulják használni a hulladékgyűjtő szigeteket.

A szolgáltató Kiskunfélegyháza öt pontján helyezett ki újabb szigeteket:

Deák Ferenc utca - Halasi út kereszteződése

Pázsit utca - Galagonya utca kereszteződése

Kun utca - Kőrösi Csoma utca kereszteződése

Csólyosi utca - Városkert utca kereszteződése

Holló László utca 15.














Gyarapodott a szelektív hulladéktárolók száma

2011. február 11. @ Gulyas

A városban öt új helyszínen helyeztek ki szelektív hulladékgyűjtő konténereket. Egyebek között a Majsai-Deák Ferenc, a Városkert utcában és a Bika-hegyben. Minderről február 10-én számolt be a sajtó munkatárainak Gyenes Attila és Bense Zoltán önkormányzati képviselő.

Két évvel ezelőtt a Homokhátsági Regionális Települési Hulladékgazdálkodási Projekt keretében harmincnégy szelektív hulladékgyűjtő szigetet alakítottak ki városunkban. A bővítésre tavaly újabb lehetőség kínálkozott. Szám szerint öt gyűjtőhelyet alakítottak ki a körzet képviselőinek útmutatása alapján. Idén újabb öt helyszínen – Deák F. u. 62. sz. elé. (Deák F. u. – Halasi út sarok), Pázsit u.- Galagonya u. sarok. (Bikahegy), Városkert u. – Csólyosi út sarok, sínek mellé, Holló László u. 15. sz.-al szemben lévő parkolók mellé, Kun u.-án a Körösi Cs. Sándor u.-val szemben a drótkerítés elé, Kun u.-án a Körösi Cs. Sándor u.-val szemben a drótkerítés elé – tettek ki szelektív hulladékgyűjtő konténereket. Néhány héten belül még egy komplett sziget kerül kialakításra. A konténereket a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. helyezte ki, így ez nem került pénzébe az önkormányzatnak.
Gyenes Attila elmondta, az újonnan létrehozott gyűjtőszigetek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a keletkező hulladék minél nagyobb arányban hasznosuljon, csökkentve a környezet felesleges terhelését, értékes másodnyersanyagokhoz juttatva ezzel a termelővállalatokat. A háztartási hulladék mintegy hetven százaléka ugyanis újrahasznosítható. A képviselő mindezen túl, beszélt a környezet tudatos nevelés fontosságáról, a város oktatási intézményiben folyó programokról. Bemutatta az szolgáltató cég iskolásoknak készített oktató DVD-jét is.
Bense Zoltán önkormányzati képviselő a másfél éve működő Csongrádi úti hulladékudvar jelentőségére hívta fel a figyelmet. Elmondta, a létesítmény a háztartásokban keletkező veszélyes és speciális hulladék átvételére szolgál. Szolgáltatásainak egy része – nem veszélyes hulladékból havonta összesen maximum 200 kg, veszélyes hulladékból pedig 100 kg mennyiséget adható le – térítésmentes a lakosság számára.

 www.felegyhazikozlony.hu

Öt új szelektív hulladékgyűjtő helyszínnel gazdagodott Félegyháza

Öt új helyszínen helyeztek ki szelektív hulladékgyűjtő konténereket Félegyházán. Erről február 10-én rögtönzött sajtótájékoztató keretében Gyenes Attila és Bense Zoltán önkormányzati képviselő számolt be. 

Tovább bővült Félegyháza szelektív hulladékgyűjtő parkja. Két évvel ezelőtt a Homokhátsági Regionális Települési Hulladékgazdálkodási Projekt keretében harmincnégy szigetet alakítottak ki a városban. A bővítésre idén újabb lehetőség kínálkozott, melynek keretében a Deák Ferenc utca és a Halasi út sarkán, a Bikahegyben, a Városkert és a Csólyosi út sarkán, a Holló László 15 szám alatt, valamint a Kun utcán a Körösi Csoma Sándor utcával szemben helyeztek ki új szelektív hulladék hulladékgyűjtő konténereket.

Sajtótájékoztató keretében többek között erről számolt be Bense Zoltán és Gyenes Attila önkormányzati képviselő.

A képviselők emellett felhívták a figyelmet arra, hogy továbbra is működik a Csongrádi úti hulladékudvar, így aki teheti és fizeti a hulladékelszállítást, térítésmentesen a nem veszélyes hulladékból 200 kilógrammot, veszélyes hulladékból, pedig 100 kilógrammot lerakhat a telepen.

A képviselők emellett a szolgáltató által készített Szelektív történet című DVD-t is bemutatták, mellyel az alsós iskolás diákok oktatása a cél.

Tro-felegyhazitv.hu

 

 

 

Share
comments
Találatok: 2484

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület