Zárt ülésen tárgyalta Abonyi Henrik ügyét az önkormányzat

Megjelent: 2011. február 28. hétfő

 

Zárt ülésen tárgyalta Abonyi Henrik ügyét az önkormányzat

 Vasárnap reggel nyolc órára rendkívüli testületi ülést hívtak össze Kiskunfélegyházán. Az ülésre a helyi és a megyei sajtó sem kapott meghívást. A zárt ülés első napirendi pontja Abonyi Henrik iskolaigazgatónak - egy közösségi oldalon - diákjaival folytatott túlzottan bizalmas levelezése volt a témája. (2011. 02. 28.)

A szecessziós építészet gyöngyszemén, a „Város Házán” ezúttal nem jelezte a város zászlaja a járókelőknek, hogy gyűlést tartanak a képviselők. Pedig igen. A hirtelen összehívott gyűlésnek első napirendi pontja Abonyi Henrikről, a Darvas József Általános Iskola igazgatójáról szólt. A zárt ülés miatt pontosan nem lehetett tudni miről is folyt a vita, és erről az ülésről távozó igazgató sem akart bővebb tájékoztatást adni. A polgármestertől sem tudhattak meg többet a firkászok. Bakos Aranka sajtószóvivő azonban készséges volt, és a pontosság kedvéért felolvasta azt a módosító javaslatot, amelyet az ülés kezdete előtt néhány perccel kaptak meg a képviselők, majd megszavazták. Ebből kiderült: Nem a képviselő-testület dolga Abonyi Henrik ügyének kivizsgálása. A rendkívüli ülésen a városatyák úgy döntöttek, amennyiben a vizsgálat elmarasztalja a Darvas József Általános Iskola igazgatóját, megteszik a szükséges lépéseket. Abonyi Henrik február 23-án megtette a feljelentését a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen Facebook oldalának feltörése miatt.
A Fidesz frakcióvezetője, Mester Ernő úgy vélte, a képviselő-testület mindenben szabályosan, és időben járt el. A további lépésekhez meg kell várni, mi lesz a vége a rendőrségen tett feljelentésének.
Akadtak azért a frakción belül is, akik megkésettnek tartották, hogy a félegyházi képviselő-testület most foglalkozik a történtekkel. Bense Zoltán úgy gondolja, hogy Abonyi Henrik sem tett meg mindent időben a tisztázás érdekében.
Az ellenzék az ülést követően sajtótájékoztatót tartott. A Civil Mozgalom, a Jobbik és az MSZP képviselői egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy sokkal korábban kellett volna foglalkozni az üggyel. A mostani határozat csak maszatolás.
A vasárnapi ülésen döntés született arról is, hogy új, az eddiginél kedvezőbb pályázatot ír ki a város az ipari park hasznosítására. Az első befektetők, akik egy év alatt megvalósítják beruházásukat, visszakapják a vételár 10 százalékát.
(forrás: Félegyházi Tv)

 

Share
comments
Találatok: 2358

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület