A szívemben tudom, hogy hová tartozom

Megjelent: 2011. március 02. szerda

 























KIS-KUNSÁG

Bense Zoltán: A szívemben tudom, hogy hová tartozom

 Ambrus Róbert

Lelkiismereti okai vannak annak, hogy Bense Zoltán kilépett a kiskunfélegyházi képviselő-testület Fidesz-KDNP frakciójából. A politikus a Kis-kunságnak elmondta, hetek teltek el, amíg meghozta döntését, amit elsősorban Gyenes Attila bizottsági elnöki leváltásával magyarázott.

Nem a pártoknak, hanem a város polgárainak tettem esküt – hangsúlyozta Bense Zoltán, amikor döntésének okairól beszélt. Mint mondta, nem tudja megemészteni, hogy Gyenes Attilát (Fidesz-KDNP) leváltották a Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottság éléről, akit ráadásul visszahívtak a Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Konzorcium felügyelő bizottságából is. A képviselő elmondta, február 28-án megírta a Fidesz-KDNP frakció tagjainak döntését, azonban akkor este csak egy frakciótársa vette fel vele a kapcsolatot (nevet nem említett – a szerk.).

Bense Zoltán közölte: erős kötődése van a Fideszhez és a Kereszténydemokrata Néppárthoz, ezért nehezen tette meg ezt a lépést, amelyről a KDNP megyei vezetését is értesítette.

Abonyi Henrik kapcsán úgy fogalmazott: kellemetlen, hogy ilyen ügy miatt került középpontba Kiskunfélegyháza, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy nem a Darvas József Általános Iskola vezetője írta a trágár stílusú Facebook-bejegyzéseket.

Arra a kérdésre, hogy függetlenként hogyan tudja a város érdekeit szolgálni, Bense Zoltán azt válaszolta, hogy összefogásra van szükség. Mint mondta, fontosak a pártok, de ettől még a szívében tudja, hogy hová tartozik.

 

Share
comments
Találatok: 2175

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület