Nincs pénz a játszótérre

Megjelent: 2011. szeptember 26. hétfő

Kiskunfélegyháza |

Tavasszal balesetveszély miatt el kellett bontani egy rönkfából készült játszóvárat Félegyházán. A gyerekek azóta is hiába várják a mászókát, a csúszdát és a hintákat.
A város központjában található Korond utcai játszótér nem csak elhelyezkedése miatt volt közkedvelt, hanem mert árnyékos, tiszta és rendezett. A város számos pontjáról jártak ide anyukák gyermekeikkel. Tavasszal azonban balesetveszély miatt el kellett bontani a rönkfából készült játszóvárat.

– Szabálytalanul rakták le a játszóeszközöket, nem gondoskodtak azok korhadás mentes kihelyezéséről. Sőt, a játékok nem is akác, hanem fenyőfából készültek, ami köztudottan sokkal hamarabb tönkre megy – mondta Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.
– A szakbizottság ülésén többször is szóvá tettem a körzetemben élők kérését, ám ennek ellenére azóta sem történt előrelépés. Eddig egyetlen hivatalos levelet kaptam a VSZKSZ (költségvetési üzem) részéről. Leírják, hogy a  kivett állványok javítása nem lehetséges, legcélszerűbb lenne kész játszóeszközöket vásárolni, melyek 300 ezer forintba kerülnének. A vásárláshoz viszont a testület jóváhagyása szükséges. A városatya szerint, nem csak anyagi, hanem politikai oka is van annak, hogy hónapok óta nem sikerült a játékokat pótolni. Bense amondó, szeretnék őt ellehetetleníteni, mert kilépett a Fidesz-frakcióból.

















A témával kapcsolatban megkerestük Kapus Krisztián fideszes polgármestert, aki cáfolta Bense feltételezését, miszerint politikai ok húzódna a játszótér játékainak beszerzése mögött. Mint mondta, annak csupán pénzügyi akadálya van. Megtudtuk, a város költségvetéséből az elmúlt időszakban egyetlen játszótér fejlesztésére sem futotta.

Share
comments
Találatok: 2258

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület