Objektíven

Megjelent: 2011. szeptember 29. csütörtök

















"Közlemény az objektív tájékoztatás hiányáról"  

        Nyilatkozatstop az önkormányzatnál

2011, szeptember 28 - 14:42 |  Kontra György

A mai napon Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata egy e-mailt juttatott el a helyi sajtó munkatársainak, melyben Bakos Aranka, a Városháza sajtóreferense az önkormányzat médiával való kapcsolattartásának jövőbeli szabályairól tájékoztatta az újságírókat, rádiósokat, tévéseket.

Az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé az e-mailt...:

„Tisztelt Szerkesztőség!

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és intézményei a mellékletben küldött közleményben (melyet 17 önkormányzati fenntartású intézmény vezetője írt alá) foglaltak értelmében felhívják a sajtó munkatársainak figyelmét arra, hogy mindenfajta riportmegkeresés a szerkesztőségek részéről az országos médiaetikai ajánlások figyelembevételével történjen (előre egyeztetett időpontban és előre, e-mailben elküldött kérdések alapján). Ezzel a gyakorlattal élnek még az országos közszolgálati és kereskedelmi médium munkatársai is, mellyel a véletlenszerű, a tényleges kontextusból kiragadott, negatív hangulatkeltésre táptalajt adó, szubjektív módon interpretált híranyagok helyett a tényeket objektív módon felvonultató hírek is a nyilvánosság elé kerülhetnek.

Kiskunfélegyháza, 2011. szeptember 28.

Tisztelettel:
Bakos Aranka"

...és a mellékletben küldött közleményt:

"Közlemény

Közel egy évvel ezelőtt felhívtuk a Kiskunfélegyházán működő Trió Tv tulajdonosainak, vezetőinek, szerkesztőinek a figyelmét arra, hogy műsoraikban rendszeresen negatív felhanggal és negatív beállítottsággal jelentetnek meg olyan híreket, mely a város önkormányzatára, vezetésére, az intézményekben folyó munkára vonatkozik. Akkor hangot adtunk ezen észrevételünknek, sérelmünknek, melyre olyan válasszal élt a Trió Tv stúdiójának akkori, majd később a jelenlegi vezetője is, hogy az objektív tájékoztatásért meg fognak mindent tenni.

Hónapok múltak el, a szerkesztőség munkatársaitól érkező riportmegkeresésekhez pozitívan álltunk hozzá, mégis tapasztalataink szerint, továbbra is negatív színben tüntetnek fel értékes rendezvényt, kezdeményezést, ami Kiskunfélegyháza önkormányzatához és intézményeihez köthető. Hiányoljuk a televízió részéről az objektív, tárgyilagos és hiteles tájékoztatást. Ezért döntöttünk amellett, hogy mindaddig, míg az egymás iránti objektív hozzáállás a helyi tv részéről ilyen mértékben csorbul, az elkövetkezőkben nem nyilatkozunk a helyi televízió munkatársainak.

A közleményt Kiskunfélegyháza város intézményeinek vezetői, az önkormányzat és a polgármesteri hivatal vezetői írták alá.

Kiskunfélegyháza, 2011. szeptember 27.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata
és intézményei"

A levél feladójától, Bakos Arankától szerettük volna megtudni, melyek azok a konkrét esetek, amelyekben sérelmet okoztunk az önkormányzati intézmények vezetőinek. A Városháza sajtóreferense egyhetes haladékot kért, hogy összegyűjtse a sérelmezett eseteket.

http://www.felegyhazitv.hu/?q=v%C3%A1gatlan-interj%C3%BA-kapus-kriszti%C3%A1nnal

 

Share
comments
Találatok: 2256

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület