Az LMP sajtónyilatkozata

Megjelent: 2011. október 04. kedd

 

Fideszes támadások a média ellen

Publikálás dátuma: 2011. október 04. Szerző: Gulyas

Az LMP megdöbbenéssel olvasta a Trió Televízió műsorszolgáltatását elfogultsággal vádoló közleményeket, melyeket Kiskunfélegyháza önkormányzata és a helyi Fidesz-KDNP frakció jegyzett. Az LMP felszólítja a polgármestert és a fideszes politikusokat, hogy szüntessék be a független médium elleni támadásokat.

Az a diktatórikus stílusú városvezetés indított újabb durva támadást a független és objektivitásra törekvő helyi nyilvánosság egyik utolsó bástyája ellen, amely hatalomra kerülése óta mindent elkövetett a lakosság szelektív, pártszempontú tájékoztatásáért, a nem kormánypárti média ellehetetlenítéséért, a helyi sajtó- és véleményszabadság korlátozásáért. Különösen sajnálatosnak tartjuk, hogy a hatalom zsarolásának engedve az intézményvezetők megbízatásukkal összeegyeztethetetlen módon politikai indíttatású nyilatkozathoz adták a nevüket.

A Városházán a hír már régóta nem szent és a vélemény sem szabad. Nem engedhetjük, hogy paranoid, kisstílű hecckampányokkal végleg ellehetetlenítsék a helyi független médiát, elvegyék a lakosság objektív, hiteles tájékoztatásának egyik színvonalas és mértéktartó forrását. A Trió Televízió hírműsorait elfogultsággal és aránytalansággal vádoló önkormányzati sajtóközleményeket az LMP megalapozatlannak tartja és visszautasítja.

Felszólítjuk Polgármester Urat, a Fidesz-KDNP frakciót és Jegyző Asszonyt, hogy az alkotmány és az önkormányzati törvény szellemében biztosítsák a közpénzen fenntartott vagy támogatott médiumokban a kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatás feltételeit, illetve hagyjanak fel a független sajtóorgánumok ellen indított koncepciózus és politikai indíttatású támadásokkal.

 

 

Share
comments
Találatok: 2345

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület