Lakossági fórum a 2. számú választókörzetben

Megjelent: 2011. november 26. szombat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIS-KUNSÁG

Rövid link: http://kis-kunsag.hu/hun/s_!news/i__12/i__22068

Feltöltés időpontja: 2011. november 26. 09:42

 

Lakossági fórumot tartott a héten Bense Zoltán, Kiskunfélegyháza 2. számú választókerületének önkormányzati képviselője.

A fórum meghívott vendége volt Balla László alpolgármester, önkormányzati képviselő, valamint Rádi Rudolf és Barczikay Gábor, a Városüzemeltetési Csoport munkatársai.

A népes hallgatóság előtt Bense Zoltán röviden beszélt arról,hogy idén márciusban kilépett a Fidesz frakcióból, majd - Balla László alpolgármesterrel közösen - vázolták a város helyzetét.

A legfontosabb cél - hangzott el - Kiskunfélegyháza pénzügyi stabilitásának megteremtése. Szó esett továbbá a gazdaság élénkítésének lehetőségeiről és a kórház helyzetének rendezéséről, valamint arról is, hogy a helyi ipari park közművesítésre 300 millió forintot költött a város, amivel a vállalkozások működéséhez szükséges alapfeltételeket teremtették meg.

Az illetékesek mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb benépesüljön a létesítmény.
Balla László beszámolt az elmúlt időszak beruházásairól és pályázati sikereiről, kiemelve közülük az októberben átadott Szentesi – Liget - Alpári út kerékpárutat, a fogorvosi rendelők felújítását - ami épp a 2.sz.választókerületben van - és a 142 milliós iskolai informatikai fejlesztést.

Beszélt a 81 lakás energetikai felújítását szolgáló pályázat sikeréről és az ugyancsak a jövő évben folytatódó csatornaépítésről. Elmondta, hogy a város összesen 250 millió forintot nyert az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatására kiírt pályázaton.
Az alpolgármester beszámolt a Béke téri térfigyelő rendszer kiépítéséről,amelyet bővíteni is szeretnének Kiskunfélegyháza különböző pontjain, a városi kórház, a piac fejlesztési terveiről és a volt kommendáns hivatal épületének visszavételéről, amit maga Bense Zoltán is többször kezdeményezett több képviselőtársával együtt.
Bense Zoltán a legfontosabbnak feladatának - hangzott el - a kórház jelenlegi helyzetének javítását, a volt kommendáns hivatal épületének városi tulajdonba vételét, az ipari park hasznosítását és a város közbiztonságának javítását tekinti.

A fórum résztvevői érdeklődtek többek között a csatorna visszatérítésről, a panel programról, és

egyéni kérésekkel, problémákkal is megkeresték Bense Zoltánt.

Bense Zoltán és Balla László a lakossági fórum óta eltelt időben megkapták a választ az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó kérdésben, a Panel pályázattal kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a 2009. évi "ZBR Klímabarát Otthon Panel Alprogram Pályázat" kiírásához csatlakozva 7 társasház illetve lakásszövetkezet pályázatát támogatta

Sorszám

Pályázó lakóközösség

1.

Asztalos J.u.13-23. Fortuna LFSZ

2.

Asztalos J. u. 2-8. Fortuna LFSZ

3.

Asztalos J. u. 10-12. Társasház

4.

Deák F. u. 1-5. Társasház

5.

Attila u. 1-3. Társasház

6.

Holló L. u. 13-27.

7.

Arad u. 3/A/B/C. Társasház

Mind a 7 db pályázat tartalmi és formai szempontból teljesítette a pályázati felhívásban foglaltakat, ezért bíztunk benne, hogy a kormányzat ebben nehéz gazdasági környezetben is elő tudja teremteni a beruházások támogatásához szükséges vissza nem térítendő támogatás fedezetét.

A 7 db pályázatból 2, az Arad u.3/A-B-C., valamint az Asztalos J. u. 10-12. szám alatti társasház esetében megszületett a miniszteri döntés a felújítások támogatásáról.

A többi lakóközösség – így a 2.sz.választókerületben található   Attila u. 1-3. és a Deák F. u. 1-5. is – a következő döntési körben, várhatóan még ezév végéig megkapja a támogató nyilatkozatokat.

A késlekedés oka az, hogy a rendelkezésre állt forrást 14 Mrd forinttal meghaladó 2009-es pályázatok mindegyikének nem sikerült egyszerre forrást biztosítani, ezért a pályázatokat a beruházások megtérülési idejének figyelembevételével rangsorolták. Ebben a rangsorban a két legkedvezőbb megtérülési idővel rendelkező kiskunfélegyházi társasház pályázata kapott először támogatást.

Reméljük,hogy a többi pályázó is támogatásban részesül!

Share
comments
Találatok: 2100

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület