Bense Zoltán véleménye, összegzése a Vagyonkezelő Zrt-vel kapcsolatban

Megjelent: 2011. november 26. szombat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Zrt. megalakulása körüli időszakban több képviselőtársammal együtt várakozó álláspontot képviseltem. Bennünket önkormányzati képviselőket folyamatosan úgy tájékoztattak a Polgármester úr által idehozott külső szakértők, hogy a Zrt. által képviselt modell új lesz Magyarországon, ilyet még egyetlenegy önkormányzat sem csinált. A számtalan egyeztetés folyamán azonban egyre több olyan kérdés merült fel bennünk, amelyre senki sem tudott megfelelő, megnyugtató válaszokat adni.

Többen úgy gondoltuk, hogy óriási felelőtlenség lenne szinte vakon beleugrani egy olyan döntésbe, amely évtizedekre meghatározhatja városunk sorsát úgy, hogy nem láttunk egy megfelelő üzleti tervet sem, azok helyett folyamatosan csak ígéreteket és szlogeneket hallgattunk.

Az egyre gyarapodó jogi és gazdasági kételyeimet más képviselőtársaim mellett én is megfogalmaztam, és eljuttattam jegyző asszony részére, aki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól állásfoglalásokat kért. A Kormányhivatal több levelében leírta, hogy a Zrt. megalakítása sem személyi, sem jogi szempontból nem megfelelő, sőt súlyos hibák, törvénytelenségek vannak benne. Olyan hibák, amelyek komolyan megkérdőjelezik az egész Zrt. létrejöttét és további fenntartását.

Nem vagyok ellene, hogy bizonyos feladatokat önkormányzati gazdaság társaságok lássanak el, de úgy gondolom, Félegyháza jelenlegi nehéz helyzetében nekünk nem egy új és valószínűleg nem működő modellel kell kísérletezgetni, hanem példát kell venni más, sikeres városokról (pl. Debrecen,Hódmezővásárhely) és az ott alkalmazott és bevált városgazdálkodást kell átültetni a kiskunfélegyházi viszonyok közé.

Bense Zoltán képviselő

Kiskunfélegyháza,2011.november 26.

 

Share
comments
Találatok: 2027

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület