Félegyházi delegáció járt Nagykikindán a 28. Töknapok keretében

Megjelent: 2013. október 14. hétfő Írta: Bense Zoltán

 

 

Kiskunfélegyháza város hivatalos küldöttsége látogatott el Nagykikindára, ahol a Kikindai Töknapok rendezvényein vettek részt. A delegáció vezetője Balla László alpolgármester volt, tagjai Bense Zoltán képviselő, a Testvérvárosi Egyesület részéről Juhász Zoltán és  Kiss Gábor utaztak a vajdasági városba.

A félegyházi küldöttség péntek este érkezett szálláshelyére, Mokrinba

( Homokrév) majd a  vajdasági testvérvárosba.

A magyar küldöttség házigazdája és vezetője Kabók Imre Kisorosz polgármestere, a Kikindai Tanács tagja volt.

Nagy megtiszteltetés, hogy a zsúfolt programok ellenére szombaton külön fogadta a delegáció tagjait Pavle Markov Kikinda polgármestere.

A barátságos hangulatú beszélgetés közel fél óráig tartott.

A delegáció tagjai több kiállítót, árust látogattak meg. A szombati nap talán legnagyobb látványossága, amikor a hatalmas méretű tököket a színpadra emelik, majd egy hatalmas mérlegre helyezik.

Délután volt az ünnepélyes köszöntő, melyet állófogadás követett. Ezt követően Balla László alpolgármester rádió-és televízió interjúja következett, melyben gratulált a színvonalas rendezéshez, egyúttal átadta Kiskunfélegyháza város üdvözletét Kikinda testvértelepülésnek.

Délután Kabók Imre vezetésével Kisorosz településre utaztak, ahol maga a  vendéglátó,mint Kisorosz polgármestere kalauzolta a félegyháziakat, bemutatva Kisorosz tájházát és temetőjét, benne a  magyar emlékművel.

Vasárnap barátias beszélgetést folytattak Goran Dumitrov mokrini polgármesterrel és a libafuttatás szakértőjével, Zivica Rezic úrral. Az elutazás előtti órákban a híres, ősi aracsi templomromhoz látogatott a küldöttség.

 

 

 

Fotó: Kiss Gábor, Bense Zoltán

Share
comments
Találatok: 3568

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület