Nem volt hiteles a zászló

Megjelent: 2010. január 09. szombat

Kiderült, hogy nem hiteles a zászló

Megváltozik a kiskunfélegyházi városi zászló. Bense Zoltán képviselő valamint Fekete János helytörténész vizsgálata alapján módosította erről szóló rendeletét a kiskunfélegyházi képviselőtestület: eszerint a városi zászló meghatározásakor fehér-kék helyett helyesen kék-fehér sorrendiségben kell szerepeltetni a színeket. Meghatározták a kék szín színskála szerinti értékét is.

Bense Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy olyan információt kapott, miszerint a jelenleg használatos városzászló színei nem megfelelőek. Saját maga is utána nézett a történelmi dokumentumokban, és kiderítette, hogy a valójában a színek sorrendjével van a probléma.

Kutatómunkájában jelentős segítséget kapott magánszemélyektől, a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtártól, a levéltártól, a Heraldika Intézménytől, a Magyar Elektronikus Könyvtártól, és minden dokumentum, melyet az előterjesztéshez csatolt, azt bizonyította, hogy a város színe a kék-fehér az eddig használt fehér-kékkel ellentétben.

A hiba az 1990-es évekre vezethető vissza, a rendszerváltás után meg kellett változtatni a korábban használt, egyszínű kék városi zászlót, és megváltoztatták a város címerét is. Sok volt a munka akkoriban, hiszen számos utcát kereszteltek át illetve vissza, nem okolható senki a hibáért. Bense Zoltán megköszönte a képviselő-testület minden tagjának, hogy egyhangúlag elfogadták a módosítást. Ezután tehát Kiskunfélegyháza zászlaja kék-fehér.

Share
comments
Találatok: 1877

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület