Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Megjelent: 2019. október 02. szerda Írta: Bense Zoltán

 

 

Egy óriási hajó építésével kezdődtek meg a János vitéz kalandjairól szóló játszótér építési munkái. A többszintes hajó mellett még rengeteg izgalomban lesz részük a gyerekeknek. A játék közben felelevenedik a Petőfi korabeli Félegyháza benne az Ótemplommal.

Ha a gyerekek megunják a hajókázást, egy griffmadár hátán fognak érkezni az Ótemplom elé a korabeli félegyházi főtérre, ami valójában egy hálós mászóka. Itt gömb alakú görgeteg sziklákat helyeztünk el ülőalkalmatosságnak, hogy a szülők is bele tudjanak kapcsolódni a játékba. Ez a játszótéri rész a nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak készült, de gondoltunk a kisebbekre is, számukra visszaépül a felújított játszóvár, a forgó és rugós játékok.

A fajátékok jövő hét közepén készülnek el, ekkor kapják meg a sokszínű izgalmas festést, a köteleket és a hálókat is. A szülők kényelmét sok pad és térbútor fogja szolgálni.
A városban először ezen a játszótéren kap helyet egy ivókút is. A "Zöld városban" épülő játszóterek mellett - mint a Mártírok útjai, vagy a Dózsa utcai - az összes városi játszótéren kiépítjük a vizes elemeket a következő időszakban. Ez nem csak azért fontos, hogy a játszás után ne a cukros üdítőért kelljen nyúlni, hanem egy nagy adag homokozást követően tiszta kezekkel és lábakkal indulhassanak haza a gyerekek.

A játszóteret balesetvédelmi okok miatt bekerítettük. A többszáz új növény úgy lesz elültetve, hogy pár éven belül benőjék a kerítést, igazi természetközeli élményt adva a gyerekeknek a városi forgatagban.

Share
comments
Találatok: 1372

Kiskunfélegyháza 2. számú választókerület